
این کتاب ترجمه ای از نویسندگان نامی Muddasarul Hoda (2019) است که توسط خانم رقیه السادات رضوی و خانم مریم تیموری ترجمه و با ویراستاری و راهنمایی های موثر معاونت پژوهشی مرکز سرکار خانم دکتر نمیرانیان، به چاپ رسید.
نظر نویسندگان در مورد ضرورت ترجمه این کتاب به شرح زیر است:
کتاب با عنوان “نقش فیتوکمیکال های فنولی در مدیریت دیابت” در سال 2019 توسط MuddasarulHoda، ، ShanmugamHemaiswaryaو MukeshDoble نوشته شده است و ناشر این کتاب Springer می باشد.
دیابتیک بیماری مزمن عمده است که با هیپرگلیسمی، پلی اوری، پلی دیپسی و پلی فاژی مشخص میشود. سبک زندگی و عادات غذایی که بهطور مداوم در حال تغییر است نهتنها در ایجاد بیماریهای مزمن، بلکه در شرایط حاد دیابتی نیز نقش بسیار مهمی دارد. داروهای فعلی موجود در بازار دارای سمیت و عوارض جانبی مخصوص به خود هستند و همچنین پس از یک دوره معالجه خاص بیاثر میشوند.
داروهای گیاهی از قدیمیترین داروهای درمان دیابت هستند. آنها اساساً مخلوطی از انواع فیتوکمیکالها به نسبتهای مختلف هستند که از طریق تعدادی از مدولاسیونهای رونویسی، ترجمهای و اپی ژنتیکی مولکولهای اصلی سیگنالینگ، شرایط دیابت را معکوس / کنترل میکند.
گیاهان، میوهها و ادویهها، ازجمله کدو تلخ، آلو جاوا و زردچوبه، ازجمله مخازن گسترده منابع طبیعی است که انواع مختلفی از ترکیبات فنلی ازجمله فلاونوئیدها، اسیدهای آروماتیک، فنیل اتانوئیدها، آلکیلرزورسینولها و کپسایسین از آنها شناسایی و جداسازی شده است.
این کتاب خلاصه روند تحقیقات فعلی درمان فیتوفنولیک در برابر دیابت است. همچنین در این کتاب فهرستی از انواع فنولیکهای دارای فعالیت ضد دیابت و منابع گیاهی آنها گزارششده است. همچنین در مورد مکانیسمهای مختلف عملکرد این ترکیبات بحث میشود. هر یک از این مسیرها ممکن است توسط ترکیبی از داروهای فیتوفنولیک و داروهای مصنوعی هدف قرار گیرد، بهطوریکه اثرات همافزایی آنها ممکن است منجر به کاهش شرایط دیابتی یا کاهش هم زمان وابستگی به داروهای مصنوعی شود.
این کتاب میتواند بهصورت مفیدی مورداستفاده دانشگاهیان، دانشمندان شاغل در آزمایشگاههای دولتی و صنعتی، متخصصان رژیمدرمانی، پزشکان درمان جایگزین و عموم مردم قرار گیرد. برخی از فیتوکمیکالهای جدید که در اینجا گزارش شده است نیز میتواندیک مولکول پیشرو برای طراحی داروی ضد دیابت جدید باشد.


بدون دیدگاه